Sommarläger med schack

Vad ska barnen göra i sommar? Säkert går en annan förälder och
grunnar på frågan nu när vårvärmen har etablerat sig på riktigt. Ett alternativ kan vara att åka på schackläger. Det finns ett ganska stort utbud. Här kommer tre förslag:

1) Schackskolan och Nordiska Schackskolan i samarbete med Wasa SK och Stockholms SS arrangerar sommarläger på Stockholms schacksalonger vid två tillfällen i sommar, dels 11 – 15 juni och dels 18 – 21 juni under ledning av Ingvar Gundersen, Martin Lokander och Lars Dock, tre välkända schackprofiler.

Av inbjudan framgår att alla schackintresserade ungdomar mellan 6-15 år är välkomna! Deltagarna kommer att delas in i grupper på ca 10 deltagare efter erfarenhet och ålder. Det spelar ingen roll om ni är nybörjare eller elitspelare, alla är välkomna och vi har tränare för alla nivåer.

Schackskolan inleds måndagen den 11:e juni och pågår till fredagen den 15:e juni (vecka 24). Under fredagen kommer det arrangeras en riktig schackturnering som avslutas med en avslutningsfest med priser och diplom till samtliga deltagare. Samtliga dagar inleds med anmälan mellan kl. 08:00 och 09:00 på morgonen och avslutas med hämtning mellan kl. 15:00 – 17:00. Anmälan och hämtning sker alltid på Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9C.

Samtliga grupper blir tilldelade en rutinerad pedagog som ansvarig ledare. De har samtliga flera års schackerfarenhet. Utöver varierad schackundervisning och spelträning kommer vi att ha fritidsaktiviteter utomhus. All schackverksamhet kommer att ske på Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9C. All fritidsaktivitet utomhus kommer att ske vid närliggande parker. Lunch kommer att tillagas i schacksalongernas cafè.

Totalkostnaden för lägret är 2000 kronor. Det inkluderar frukost, lunch, mellanmål samt schackmaterial, diplom och priser. Anmäl eventuell specialkost, allergier och mediciner vid anmälan. Skicka anmälan till info@sss-schack.se med deltagarens namn, födelsedatum, skola samt kontaktuppgifter till målsman. Avgiften sätts in på Nordea 1822 27 62206, senast den 9:e juni. Glöm inte att uppge namn vid inbetalning!

Det går även bra att delta under enskilda dagar till en kostnad av 500 kronor per dag. Schackskolan Stockholm kan följas på Facebook.

2) Sports Heart bedriver verksamhet på Ingarö, Värmdö. Bakom företaget finns Malin och Chris Härenstam (välkänd sportjournalist) och på hemsidan (www.sportsheart.se) poängteras att man arbetar för alla barns rätt till idrott och hälsa. Genom inspiration, kunskapsspridning och utbildning bidrar vi till en glädjefylld, utvecklande och välkomnande idrottsmiljö. En miljö som ser, bekräftar och möter varje individ där han eller hon befinner sig som människa och idrottare. Sports Hearts verksamhet utgår från vad som inom modern idrottspsykologisk forskning kallas motivationsmodellen. Modellen beskriver hur idrottsmiljön kan utformas för att så många barn och unga som möjligt ska trivas, utvecklas och bygga en livslång passion för idrott. Sommarlägret för 5-15 åringar äger rum den 5-10 augusti på Värmdö i 12 olika sporter där schack är ett val. Deltagarna delas in i tre grupper: För de allra yngsta är det Play Camp, för 7-9 åringar är det Day Camp och för 10-15 åringar är det Sports Camp.

Day Camp är idrottslägret under dagtid för barn födda år 2008-2011. Anmälningsavgiften är 1595 kronor för alla idrotter utom ishockeyn där anmälningsavgiften är 2295 kronor. Anmälningsavgiften inkluderar en administrationsavgift på 400 kronor. I priset ingår startkit med t-shirt, shorts, strumpor, ryggsäck och vattenflaska samt lunch och mellis. Dessutom finns en frukt- och juicebuffé tillgänglig under hela lägret. Allt i aktivitetscentret ingår. Rabatten för syskon till fullt betalande deltagare är 500 kronor. Nytt för i år är Play Camp där de allra minsta födda 2012- 2013 får prova idrotter under lek tillsammans med en vårdnadshavare. Det handlar om en timme per gång under totalt tre dagar. Priset är 395 kronor.

När det gäller föräldrar är de välkomna att vara med som volontärer dagtid eller nattetid som nattmammor och nattpappor. Det finns boende i närheten av camp-området om de annars bara vill komma ner för att titta och kanske stanna över en dag eller flera.

3) Dansläger med schacktema. Nacka Dans & Teater är en av flera verksamhetsgrenar på Boo Folkets Hus i Orminge. Kultursamordnare, administratör, projektledare är Bitte Fossbo. Den 18-19 juni från kl. 9.30 fram till 15.30 bjuder hon in till ett dansläger med schacktema. ”Beroende på vilka som anmäler sig så kan vi ju duka upp för både schackspel och dans eller en schack-musikal à la Alice i Underlandet!!”, säger Bitte. Lärare blir Rosie Häggmark, som tidigare ”dansat schack”. Om det blir många deltagare kommer även en teaterpedagog att medverka.

”Schackklubbens ledare inbjuds att samarbeta med oss och finnas i vårt café med schackspel, för att kunna kombinera dagarna med både dans och spel.”

Tvådagarslägret kostar 300 kr. Medtag matsäck och bekväma kläder!

Anmälan på www.nackadansoteater.se
info@nackadansoteater.se

En kommentar till “Sommarläger med schack”

  1. Hoppas allt gick bra.
    2000 kr är rätt dyrt för oss, men vi försöker spara ihop så det räcker för våra tre barn till nästa sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *