Aldrig för sent att lära sig spela schack

Vi som har kommit upp i åren, varför inte pröva på att utmana hjärncellerna med lite schack? För flera av oss lärde pappa oss att spela schack när vi var små men längre fram i livet hände det att jobb och andra intressen tog överhanden och schackpjäserna hamnade långt ner i källaren. Till dig som aldrig spelat schack, vill vi att du ska veta att det aldrig är för sent att lära sig.

De senaste åren har en stor mängd forskningsresultat påvisat att schack inte bara är roligt utan fantastiskt utvecklande för både barn och vuxna. Det är t.ex. bevisat att barn som spelar schack blir bättre i de flesta andra skolämnen efter att ha börjat spela schack!

Har du barn eller barnbarn som du vill hjälpa till med att utveckla mentalt och i skolarbetet? Vill du själv lära dig att spela schack? Har du börjat lära dig, men behöver gå vidare till mer än hur pjäserna rör sig på brädet? Vill du börja vinna över barnen eller syskonen? Då kan vi hjälpa till med några tips.

Nacka Schack- och Idrottsklubb är ansluten till Stockholms Schackförbund, som anordnar nybörjarkurser för vuxna. Det kan vara något för den, som vill fräscha upp kunskaperna eller lära sig från grunden. Kursen startar torsdagen den 13 september kl. 18:00 på Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9C. Kursen kostar 200:- kr för 4 tillfällen (kaffe ingår). Anmälan: Senast 10 september till lardigschack@stockholmsschack.se med namn, epostadress och telefonnummer.

För övrigt vill jag passa på att påminna om att höstsäsongen nu är igång på allvar. Varje helgfri tisdag kl. 17.00-19.00 arrangerar vi spelkvällar på Vilans skola, Danvikshemsvägen 4, 131 31 Nacka. Vuxna möts i matsalen, barnen tränar i biblioteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *