Vad har hänt på sistone?

Här följer en liten resumé:

Höstens KM blev en styrkedemonstration av Staffan Eriksson och Nicholas Hjelmberg som båda hade full pott inför deras inbördes möte i sista ronden. Där vann Nicholas och kan därmed titulera sig regerande klubbmästare! Nicholas vann även senior-GP-finalen i sin klass med 5 1/2 poäng av 7 möjliga.

En stark insats gjorde även den lägst rankade deltagaren Mikael Nordström som kom på en meriterande 3:e plats.

Det traditionella julblixten vanns av undertecknad, som visade upp ett sällsynt bra blixtspel (8/9), före Vladimir Mytsko och Mikael Nordström. En känlosam Vladimir tog farväl av klubben då han valt att av praktiska skäl flytta till hemlandet Vitryssland. Vi tackar honom för hans insatser för Nacka SIK och önskar honom all lycka framöver!

Vad gäller lagschack så har Nacka SIK gjort väldigt bra ifrån sig i både allsvenskan och distriktsmästerskap. Trots att vi i år spelar i högre divisioner i båda tävlingarna så lyckades vi komma 2a i DM’s ytterst jämna division 4, endast en ½ partipoäng från seger.

I allsvenskans division 3 så håller vi oss kvar komfortabelt. I den sistnämnda tävlingen gjorde våra yngre juniorer Oscar Lindbäck och Otto Johed debut under helgen!

Det största glädjeämnet vad gäller schackliga framgångar har vår äldsta junior och talang Max Myrin stått för. Efter sin allsvenska debut under senhösten så har Max gått från klarhet till klarhet i de turneringar han ställt upp i, inklusive det prestigefyllda Rilton Cup där han knep en topplacering och dubbla rankingpriser i gruppen Rilton-1800. Det blir väldigt roligt att fortsatt följa hans utveckling.

Tisdagsträningarna med vår duktige ungdomstränare Philip Sandberg fortsätter att locka många barn och aktiviteten är hög.

Vårens KM har nyligen startat och vi har även flera spelare med i Kristallens vårturnering som har kommit halvvägs. Där kämpar vi om topplaceringar!

Yashar Adellian
Lagledare Nacka SIK

En kommentar till “Vad har hänt på sistone?”

  1. I maj har det gått fem år sedan Nacka Schack- och Idrottsklubb bildades. För mig som var med vid starten känns Yashars nulägesrapport som en bekräftelse på att klubben infriat grundarnas förväntningar. Det är en stor glädje. Framtiden är ljus men mycket arbete ligger framför oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *