Nu startar höstsäsongen!

Schackvänner i Nacka SIK!

Sommaren går mot sitt slut och med det står en spännande höstsäsong för dörren! Nacka Schack- och Idrottsklubb bjuder in till säsongsstart tisdagen den 29 augusti 2017 kl 17:00. Spelplats är precis som tidigareVilans Skola, Danvikshemsvägen 4, 131 31 Nacka där vi håller till i biblioteket samt i matsalen. Har ni schackintresserade vänner och bekanta är de naturligtvis välkomna till säsongsstarten också!

Den största klubbnyheten för säsongen får nog sägas vara Nacka SIK:s allra första KM, dvs. klubbmästerskap. Inbjudan gick ut per e-post redan i juli månad, men bifogas även här. Sista anmälningsdatum är den 27 augusti och anmälan görs till spelledare Nicholas Hjelmberg, vars kontaktuppgifter återfinns i inbjudan.

För övrigt i tävlingsväg så har klubben för avsikt att återigen ställa upp i Stockholmsserien, där vi hamnade på en andraplats i div. VI i våras. Stockholmsserien är en ELO-rankad lagtävling som kan ses som en regional förlängning av Allsvenskan. Kanske kan vi säkra avancemang till div. V denna säsong? Dessutom är tanken att också ställa upp i en annan regional lagtävling, nämligen Lag-DM, dvs. distriktsmästerskapen för lag. Mer information om dessa två lagtävlingar finns på Stockholms Schackförbunds hemsida www.stockholmsschack.se

För er som är så pass schacksugna att ni inte kan vänta till klubbens säsongsstart kan vi passa på att tipsa om att Stockholms Schackförbund anordnar en blixtturnering på Stockholms Schacksalonger nästa vecka, nämligenStockholm Open-blixten som går av stapeln den 21 augusti kl 19:00. Se förbundshemsidan för mer information.

Väl mött till säsongsstarten önskar styrelsen för Nacka SIK!

Med vänliga hälsningar

Marco Sätherblom

Sekreterare Nacka Schack- och Idrottsklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *