Grand Prix-serie för juniorer

Ett utmärkt sätt för Stockholms juniorer att utvecklas inom schack utan att behöva resa land och rike runt är att deltaga i den regionala Grand Prix-serien som anordnas av olika schackklubbar inom Stockholms Schackförbund.

Stockholms GP-serie 2017 för juniorer består av sex stycken (sju för flickor) deltävlingar under kalenderåret: Tjejträffen (för flickor, avgjordes den 8 januari), Tyresö JGP (avgjordes den 11 mars), Wasa JGP (avgjordes den 25 mars), Trojanska Hästens vår-JGP (avgjordes den 29 april), Junior-DM i snabbschack (avgjordes den 6, 7, samt 20 maj), Junior-DM i blixtschack (avgjordes den 24 september) samt Trojanska Hästens höst-JGP (avgörs den 28 oktober).
De spelare med flest poäng efter säsongen kvalificerar sig till en JGP-final på Stockholms Schacksalonger (avgörs den 2 december (för flickor) och 15 -16 december).

JGP-tävlingarna är indelade i åldersklasser, och man samlar in poäng för varje tävling man ställer upp i. Noterbart är att för att få tillgodoräkna sig JGP-poäng så måste man spela i den åldersklass man själv tillhör.

Den sjätte deltävlingen, Trojanska Hästens höst-GP, ligger om hörnet och sista anmälningsdatum är den 25 oktober. Se Stockholms Schackförbunds hemsida www.stockholmsschack.se för mer information

Marco Sätherblom
Sekreterare Nacka SIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *