Skön revansch i seriepremiären

Igår söndag startade den regionala lagtävlingen Stockholmsserien för säsongen 2017/18. Nacka SIK inledde på hemmaplan i Vilans Skola och tog emot Järfälla SS andralag, som vann division 6 i fjol före Nacka SIK. Av administrativa skäl blev dock även vår klubb uppflyttad till division 5 inför årets säsong, och revanschlustan var stor, då vi efter en oavgjord match mot just Järfälla SS förra säsongen blev påförda en retroaktiv poängförlust och därmed matchförlust p.g.a. en felplacerad spelare. Helt enligt regelverket förstås, men likväl kändes det bittert. I år gick dock det mesta vår väg, och efter tre klara partivinster stod det klart att Nacka SIK hade tagit en viktig öppningsseger med 3-2! Nästa omgång i Stockholmsserien spelas den 12 november, och då står Tyresö SK för motståndet. Om man vill se de individuella matchresultaten kan man gå in på Stockholms Schackförbunds hemsida och klicka på Stockholmsserien.

Marco Sätherblom

Sekreterare Nacka SIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *