Anti-Moskva-gambiten av Vladimir Mytsko

Det är med stolthet som Nacka SIK återpublicerar artikeln Anti-Moskva-gambiten, skriven av regerande klubbmästaren Vladimir Mytsko och ursprungligen publicerad i Tidskrift för Schack nr 3 2018. Klubben tackar också TfS och Axel Smith för tillåtelsen att återpublicera artikeln här.

För de som inte flyttat träbrickor sedan de var små kan tröskeln för att börja spela schack kännas stor. Då kan korrschack vara ett alternativ. I detta nummer möter vi ett exempel.

Vladimir Mytsko föddes i Ryssland 1970 och utbildade sig på militärens rymdingenjörsinstitut. Efter avslutad militärtjänst jobbade han i Vitryssland som programmerare.

När han sökte sig till Sverige 2014 hade han börjat ta schack seriöst. I närschack spelar han för Nacka SIK, men korrschack känns roligare. Efter ett 30-tal partier är Vladimir fortfarande obesegrad. Målet är nu att nå 100 partier utan förlust och därefter skriva en bok.

Här skriver Vladimir om ett parti i Anti-Moskva-gambiten, den öppning som var spelplats sist en korrvärldsmästare fick stryk (Leonard Ljubičić).

Läs vidare i Anti-Moskva-gambiten av Vladimir Mytsko (publicerad i TfS nr 2018).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *