Protokoll styrelsemöte 5 september

Protokoll Styrelsemöte Nacka SIK 2017-09-05 kl 19:00

Mötesplats: Fikarummet, Vilans Skola, Nacka

Närvarande: Jouni Tuomainen, Vladimir Mytsko, Tore Kellqvist, Christer Sahlberg, Marco Sätherblom, Nicholas Hjelmberg.
Frånvarande: Staffan Eriksson, Mikael Sandberg

Mötet förklaras öppnat. Nicholas Hjelmberg väljs till ordförande och Marco Sätherblom väljs till sekreterare.

  • Avstämning av klubbens tävlingsverksamhet under hösten. Vi har anmält oss till Lag-DM och Stockholmsserien. Tore har visat prov på stor givmildhet och finansierat anmälningsavgifterna ur egen ficka vilket förtjänar en stor eloge.

I Lag-DM, som spelas på Stockholms Schacksalonger, deltar vi i division 5 som spelas med fyramannalag. Ronddatum är följande måndagar: 2/10, 30/10, 27/11, 11/1 samt 12/2. Rondstart 18:30 för samtliga ronder.

I Stockholmsserien, där deltagande klubbar själva organiserar sina hemmamöten, deltar vi i division 6 som spelas med femmannalag. Ronddatum är följande söndagar: 22/10, 12/11, 3/12, 14/1, 4/2, 25/2 samt 11/3. Rondstart 11:00 för samtliga ronder. Nicholas tar ut lag till båda tävlingarna.

Till KM finns nu 12 stycken anmälda. Första ronden äger rum på tisdag den 12:e september. Mästaren ska få en pokal, vi ska också ta fram juniorpriser. Nicholas åtar sig att ta fram ett protokoll med vår logga på, samt att kontakta Tapio Tikkanen för att tilldela FIDE-nr till de deltagare som inte har.

  • Avstämning av planer för Nackamästerskapet. Preliminärt ska det äga rum i april/maj 2018 när serierna är avslutade. Vi ska under hösten höra efter med Tyresö SK om deras erfarenheter. Arbetsgruppen ska tills vidare bestå av Tore och Christer.
  • Status för juniorsatsningen. Vi beslutar att Felix Toumainen ersätts med en summa av 500 kr per undervisningstillfälle. Det ekonomiska upplägget ska ske enligt Mikael Sandbergs förslag som är beprövat inom SK Rockaden, dvs Felix ersättning ska bestå dels av en avgift som deltagarnas föräldrar betalar innan första träningen startar (samma avgift för alla) och dels av ett bidrag från klubben. Detta bidrag ska rent formellt ges till deltagarna som i sin tur använder bidraget till att ersätta Felix, men i praktiken kommer Mikael att betala ut bidraget direkt till Felix.

Det har dock uppstått schemaproblem i projektet, dels på grund av Felix övriga åtaganden, dels på grund av att två av våra juniorer är anmälda till KM. Vi ska med anledning av detta försöka schemalägga tio tillfällen under hösten och/eller våren. Felix träffar preliminärt juniorerna på klubbkvällen den 12 september och försöker göra upp ett schema.

  • Förhållningsregler angående medlemsregistret samt hantering av personuppgifter. Mikael Sandberg ges huvudansvaret för registret och tillhörande gallring. Före detta medlemmars uppgifter måste gallras efter ett år.
  • En tyst minut för Gunnar Wahlberg hålls. Mångårig eldsjäl inom Stockholms Schackförbund och Rilton Cup. Medgrundare till Nacka SIK. Begravning sker den 14 september kl 12:30 i Nacka Kyrka. Tore åtar sig att skriva ihop några rader minnesord för publicering hos Fonus. Vi beslutar att sätta in 400 kr på hjärt-och lungfondens giro istället för att skicka blommor till begravningen.
  • Övriga frågor: Tore är i färd med att kontakta lärare som har haft hand om schackfyran på sina skolor. Vi har marknadsfört oss i tre av skolorna och det verkar finnas intresse. Angående pilotprojektet har kommunen begärt tillbaka ca 12 000 kr från projektet. Vi hade stora ambitioner med projektet men pga adminitrativt krångel från kommunen samt från miljöministerns stab så har finalen inte blivit av. Vi har hört efter med kommunen hur återbetalning ska ske, men kommunen har inte återkopplat. Angående hemsidan har vi haft tekniska problem, men Tore har kontakt med webbhotellet. Nicholas ska också se över det hela.

Pensionärskursen med SPF blev inte av trots intresse från dem. Tore arbetar vidare på det hela och har ett möte inbokat framöver.

Mötet förklarades avslutat kl 21:00.

Vid protokollet

Marco Sätherblom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *